Æblet er symbolet på menneskets kundskab, bl.a. som en bibelsk modsætning til den vilde og utæmmede natur i Edens Have. Men kundskaberne kan også bruges til at anvende naturen og biodiversiteten til menneskets fordel hos Samsø Æbler.

- Jeg vil gerne tage naturen i hånden og optimere biodiversiteten i min æbleplantage, siger Michael Lindebjerg, mens han banker forsigtig på en opsat fuglekasse, for at høre om der igen er et kuld unger i kassen. 
- Det er både en daglig fornøjelse og jeg tror at det kan bidrage til at vi får flere æbler på træerne i vores lille plantage at understøtte biodiversiteten og bestøverne.
Michael Lindebjerg er ikke typisk landmand, men købte en lille ejendom i Toftebjerg for 5 år siden og startede med 1100 frugttræer og året efter endnu 2100. Michael lyttede meget til praktikere og rådgivere før og under opstarten og er kommet godt i gang med livet som økologisk æblebonde på Samsø. 
Når man går tur med Michael mærker man straks entusiasmen omkring naturen som en medspiller. De mange fuglekasser, striberne med vilde blomster og historien om mårens unger fanget med et vildtkamera, om sort sol af stære i sensommeren (der dog åd alle kirsebær i år) og samlingen af afskårne grene, som er et levested for svampe og dyr.
- Men plantagen skal også se ordentlig ud, siger Michael, det er nok mit tidligere liv som fotograf, der synes at det skal være så pænt. Så jeg forsøger at kontrollere den vildhed der er – og skal være - i visse hjørner af min lille bedrift. Og så har vi det helt vilde ude på min lod ved stranden, hvor vi ingenting gør – udover at nyde solnedgangen og en dukkert i bugten.
Æbleplantagen er en spændende kombination af at give kontrolleret plads til det vilde og samtidig en styret produktion. En kombination som andre landmænd måske kan blive inspireret af.
- Jeg drømmer om at lave Danmarks største insekthotel, som et billede på at vi vil være værter for naturen på Samsø, slutter Michael med et smil.